İleri yaratıcı yazarlık alanında ilk kitap… Dr. Korhan Altunyay, temel yaratıcı yazarlık eğitimi alan yazar adayları için yeni bir kitap yazdı. Detaylar aşağıda

İleri yaratıcı yazarlık

İleri yaratıcı yazarlık alanında ilk kitap

Öykü ve roman yazmak isteyen birçok yazar adayı, temel yazarlık eğitimi aldıktan sonra daha ileri düzeyde teknikleri öğrenmek istiyor. Dolayısıyla bu da oldukça doğal bir istek. Çünkü temel yazarlık eğitimi, yazar adaylarına birtakım temel teknikler çerçevesinde bir hikaye oluşturmayı öğretiyor. Ancak asıl itibarıyla bir hikaye çok farklı tekniklerle anlatılabilir. Üstelik alanda böyle bir ihtiyacın bulunduğunu fark eden Dr. Korhan Altunyay, yaratıcı yazar olmak isteyen yazar adayları için yeni bir kitap kaleme aldı.

Kitap, Loti Kitap’tan çıktı. Bunun yanı sıra yeni ve iddialı bir yayınevi olarak nitelikli kitaplar yayımlamaya başlayan Loti Kitap, Korhan Altunyay’ın kitabını bastı. Elbette Kitap, basılmasının ardından önemli bir satış rakamı yakalayarak, alanda gerçekten böyle bir ihtiyacın bulunduğunu ortaya koydu.

Kitaptaki başlıklar

Yaratıcı yazar adayları için yazılmış olan İleri Yaratıcı Yazarlık-Kurmacaya Demir Atmak isimli kitaptaki başlıklar şöyle:

Kronotop

Üst Kurmaca/Metafiction

Metinler Arası İlişkiler/Intertextuality

Katmanlaşma/Çok Katmanlılık

Roman Türleri

Teknik Buluşlar

Jung ve Arketipler

Basın bülteninden…

Her yazar, daha iyi bir metin yaratmayı, bu metnin okurlar ve eleştirmenler tarafından takdirle karşılanmasını ister. Birtakım duygu ve düşünceleri tekdüze değil, benzersiz yollarla anlatmak her yazarın amaçları arasındadır. Dr. Korhan Altunyay, İleri Yaratıcı Yazarlık isimli kitabında, temel yazarlık eğitimlerinde ve kitaplarında yer verilmeyen pek çok anlatım tarzını, Türk ve dünya edebiyatında adından çokça söz edilen roman ve öykülerden örnekler vererek anlattı.
Yazarlık yaratıcılık isteyen bir uğraştır. Dili kullanarak bir duygu, düşünce ya da sorunu benzersiz yollarla anlatmak isteyen yazarın kullanabileceği birbirinden farklı pek çok teknik vardır. Kronotop, üst kurmaca, metinler arası ilişkiler, katmanlaşma, görsellerden yararlanma, metaforik anlatım, dilsel oyunlar ve arketip pek çok yazarın yabancısı olduğu tekniklerdir. Oysa başarılı olmuş, kitleler tarafından takdir görmüş ve çok satanlar listesine girmiş pek çok yazar zaman zaman bu teknikleri kullanarak anlatımlarını daha canlı bir hale getirmekte, duygu ve düşüncelerini yeni yollarla aktarmaktadır.

İleri Yaratıcı Yazarlık, yazarların bu gereksinimlerini karşılamak için yazıldı.